szörftábor mesék 2. rész : Bill élete


MILYEN AZ IGAZI BILL GATES?

folytatás az előző oldalról :

magániskolába küldik. Az ottani Anyák Klubja valamilyen jótékony célú kiárusításon beszerzett egy kanogós számítógépes terminált.

balatoni szörftábor
balatoni szörftábor

Bill és barátja, Paul Allen egy ké­zikönyvből megtanulta a számítógé­pes nyelvet, majd nyolcadikos ko­rukra két programot írtak: az egyik számokat számolt át kettes számrendszerben.

szörftábor
szörftábor

Magyarország legsikeresebb Szörfiskoliróniája

Bill és Paul hamaro­san egy helyi cég új szá­mítógépe mellett töltöt­te az estéit. A fiúk fel­ adata azoknak a prog­ramhibáknak a megkeresése volt, amelyektől a gép leállhat. – Bill annyi­ra rákapott, hogy lefek­vés után kiosont, és az éjszaka nagy részét ott töltötte – meséli  a felolvasó a szörftábor csendes pihenője alatt.

A pszichológus és a számítógépek hatására a fiú megváltozott. Kilen­cedik osztályba kerülve nem a matematika tago­zatot választotta, mert már tudta az anyagot, SŐt előreolvasott. Egy orszá­gos versenyen az első tíz között végzett. – Kibon­takozott a magabiztossá­ga és a humorérzéke. S kibékült az anyjával – mondja az apa. – Tizedi­kes korában írt egy óra­rend programot, amely­nek az volt a titkos rendeltetése, hogy együtt járhasson órákra a ki­szemelt lányokkal.

Társaságban azonban még m in­dig nem volt kellő önbizalma, mesé­ li az apja: – Két hétig rágódott, mi­ előtt bálba hívott volna egy lányt, hogy aztán kosarat kapjon.

Később Gates a Harvardra került -Mary Gates megengedte, hogy a hároméves Bill is bemutassa a holmijait egy tudományos kiállításon

hetett. Bill késöbb kiötlötte a Rizi- Ballmerrel. – Bill akár reggel hatig is pókerezett, é::. utána alkalmazott rnatematikáról vitázott a reggelinél – mondja Ball. Közösen jártak ó ncvű társasjáték számítógépcs változatát, melyben a játékosok cél­ ja Ll világuralom.

Végzős korára Gates a középiskola számítógépes terminálja előtt töltötte ideje javát

előadásokra, és Ball, rávette, hogy lépjen be az egyeremi klubba.

A sportkocsiktól a gügyögésig. 19 o-ban Gates átcsábította a M.-hoz Ballmerr, aki akkoriban a

tanford E”, eternen üzleti tanul­ mányokat fólyrator[. – ~lindig is tudtam, hogy üzlenársaimmal olyan közeli kapcsolarom lesz, mint Ball­merrel meg a ~licro ofr fel ő veze­ tői kozül még jó néhánnyal, hogy kirarrunk majd egymás mellett, bár­ mi történjen is – mondja Gates.

Az a o-Iegény Gates az öregdiá­kok könnyed életét él re. Ballmerrel é má okkal vcndéglőkben érkez­ tek. moziba jártak, é bonvoluic ve­ télkedöket ját zorrak. mikor ala­ rnelvikük megnősült, ztriprízzel és mezrelen fürdőzés el cgvbekötörr legénybúcsúztarór rendezrek.

198h-h,ln, rni ur án a i\licrosoft be­ futott, Gates egy négy házból álló c al ádi nyaralóegyüttest éptttetetr, ahol baráraival és munkatársaival fe le leven ír c rrr- gyermekkorúnak szünidei idórötréseir. Ezek a” lic­ rojátéko k” azonban eltértek a meg-zokon szórakozásokról: az egyi k digirális kiral:ílós jriré kbo n például a csapatoknak füst jelekkel kellen üzeneteker küldeniük, amihez egyedi kódrendszerr ötlöttek ki.

Gates a gyors autókat is ke d vc li.

mikor a J\licrosoft az ‘j- [exikó állambeli Ibuquerque-ben műkö­ dött, Gates egy 9’ i-es Porschéval száguld07.orr a sivatagban; egyik éj­ jel Paul Allen válwrra ki a fogdából.

zon a hétvégén, amikor a licro­ softor Sea rtle-be köl töztetre, há­ romszor hiinrették meg gyorshajlá­ ért – kétszer ugyanaz a rendőr.

Bil a Microsofr egyik man­ hattani sajtófogadásán ismerte meg

 

Advertisements

“szörftábor mesék 2. rész : Bill élete” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s