Új SZÖRFTÁBOR helyszín bemutatása


Costa Brava mint leendő szörftábor helyszín ősszel

Barcelona bemutatása

Katalónia fővárosa, a Földközi-tenger mentén talál­ ható, mintegy 120 km-re délre a Pireneusoktól és a francia határtól. Érseki központ és egyetemváros, kiemelkedő Pllróp”i kon9rc~szu,i ceuuum, az 1992. évi nyári olimpiaijátékok helyszíne. A Földközi-ten­ ger harmadik le$nagyobb kikötővárosa. Barcelona a második legnepesebb spanyol város, valamint a tízedik legnagyobb az Európai Unióban. Teljes te­ rülete 36 telpr>l~il~”ből áll melynek ldkossága ossze­ sen 3.186.461 fő. Manapság Barcelona elismerten $’obális város, kulturális, pénzügyi, kereskedelmi es idegenforgalmi és szörftábor szempontból is.

víz szörftábor szél tenger
víz szörftábor szél

Lloret de Mar

A legismertebb üdülő központ Costa Braván. A város a hegyek lábánál helyezkedik el, gyönyörű na~y t~n,$~r~artt,al durva nagy szemű homokkal és gyonyoru atlatszo tengerrel rendelkezik. Eredetileg ez egy kis hill;i,szf”lu volt, de nlu~tanára elegáns idegenforgalmi központ rengeteg tavernával, ét­ teremmel és kávézóval. A szórakozás Lloret de Marban 24 órán át tart, a diszkók és a szórakozó helyek állandóan nyitva vannak. Említésre méltó még a vIzipark, ernit turistaként ne hagyjanak ki! Az üdülőhely nyugodtabb része Fe~a!s, melyne,k szintén saját tengerpart ja van. Ez nehany kllome­ terre található a központtól.

tslanes

Costa Brava legnagyobb városa, kb. 35.000 lakosa van. A település előnye a 4 km hosszú finom homo­ kos, széles tengerpart ja. A tengerparton épült egy sét~n’y, ami egészen a cpn~rumh’:’2 .~ezet o jeclu kikoto mellett. Minden utca ban kiS uzletek, helYI piac friss halakkal és tipikus zöldség, gyümölcs és virágpiac várja a turistákat. A település híres bota­ nikus kert jéről, valamint itt található a Marineland szórakoztató park is. Rarcelonáb;:, helyi yosúti köz­ lekedéssel könnyedén el lehet jutni.

Malgrat de Mar- Santa Susanna – Pineda de Mar Malgrat de Mar Costa Maresrne északon fekvő köznontja, a Co~t” M~rQsmét és COstd Bravát el­ választó Tordera folyó mellett fekszik. Széles hosszú tengerpart jellemzi, melynek nyugodtabb része Pineda de Mar. Az itt lévő üdülőhelyek legfiata­ labbja Santa Suzanna, ahol sok kis üzlet, helyi piac és éttermek ti’llálh”tóak. Mindhórolll OdOlőhelyet a parti sétány is összeköti. Érdemes ellátogatni a helyi Marinelandba, vagy a helyi vasúttal könnyen be lehet jutni Barcelonába is.

Calella – Platj” d’ Aro

Le$nagyobb üdülőközpont Costa de Maresmén Szeles homokos partja vonzza a vízi sportok ked­ velőit. Ez a kisváros fő színhelye a kulturális pr0,9- ramoknak is, itt rendezik a legnagyobb katalan táncfesztivált, a S;:,rdan6t. PlatJa d’ Aro szintén divatos üdülőhely közvetlenül a gyönyörű par­ ton. A közel két km hosszú, széles parton kívül az öblökben romantikus kisebb partszakaszokat is találhat. 3 km-re található Castell d’ Aro törté­ nplmi városka, “hol mintha rueqállt volna az Ido. A késő gótikus templomk~rüli utcák a középkor~,a repítik. Ezt a hangulatot idézi a Benedormlens,ero­ dítmény is. Híresek a ~elyi fesztiválok, a fies;;_ta,k IS, legismertebb a szardrnia lakoma, amikor a foteren

szardíniát sütnek, katalán bort isznak és hagyo­ mányos sardanát táncolnak. Próbálják ki a helyi golfpályát, vagy a búvárkodást Medas szigetén.

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, amely eltérhet az általános normáktól. Minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely megfe el il ma9y”ror~z69i norm6kr Idk.

Fakultatív kirándulások

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a vele kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag helyhpn lehet elintézni. HdLdtérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamá­ ciót irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk, hogy a kirándulásokat a Kartago Tours képviselőjénél vásárolják meg.

A helyszínen választható kirándulások:

• Barcelona és Montserrat kolostor kb. 45 {!fő

• Andorra kirándulás kb. 53 {!fő

• Barcelona Panoramica kirándulás kb. 37 {!fő

• Hajríkirándulá~ok kb. 30 \:(f6től .

• Dalí élete kirándulás kb. 50 €!fő

• Port Aventura kirándulás – kb. 52 {!fő

• WaterWorJd kb. 27 €!fő

• Marineland kb. 28 €!fö

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s