Szörftábor Siófok


Az előző szörftábor cikk indexelése másnapra megtörtént és

Rögtön a harmadik oldal tetején landolt,ami azt mutatja,hogy  a piaci verseny ebben  a szegmensben rendkívül gyér, bárki könnyedén, kevés idő ráfordítással és tudással érhet el eredményeket

Ma a Szörftábor Siófok párost célozzuk meg ennek keresővolumene már nagyobb

Bár komolyabb versenyre itt sem kell számítani az adott kulcsszóra ,amely jelen esetben a szörftábor Siófok lesz.Statisztikailag kimutatott tény ,hogy a hosszabb cikkeket ma már szinte senki sem olvassa el, de optimalizálási szempontból erre mégis szükség van,ezért a következő írással egészítjük ki ezt a posztot az előző bejegyzés folytatásaként : A gyógymedencében a III. sz. kút 38 °C-os kénes, földes, mészhidrogén-karbonátos termálvizét használják. A központi fürdőépületet 1937-ben építette J. István. Előtte Guilleaume francia művész Női akt c. szobra. Külön látványosság a Palatinussal egyvonalban elterülő Rózsakert, amelyben 200 rózsafajtának mintegy 25 ezer bokra, fája illatozik. Közelében találjuk a fák közé rejtett Rózsakert vendéglőt és egy kis állatkertet. A szörfsziget sportlétesítményei között nevezetes helyet tölt be a Dózsa Teniszstadion, ahol a nagy hazai és nemzetközi tenisz-mérkőzéseket rendezik. Lelátója 5500 néző elhelyezésére alkal-mas. Szomszédságában van az 1948-ban alapított P. Sándor Úttörőtábor, Budapest általános iskolás ifjúságának üdülő- és sporttelepe. A surfsziget északi végén alakították ki Budapest legkulturáltabb, legszebb kerti sétahelyét, a Sziklakertet, amelynek a Margit-forrás vizétől öntözött mesterséges sziklái, díszhalakkal be-népesített vízmedencéi körül növényritkaságokkal, virágokkal ékesített japánkert tarkállik. A kertrészletet szobrok is díszítik, így Csikász Imre Xllő nője, Ligeti Miklós Rákászfiúja.

szörftábor siófokon
szörftábor Siófok

A közel-ben helyezték el a marosvásárhelyi főtéren Bodor Péter székely ezermester által 1820-ban épített Zenélőket másolatát is. A kedves formájú, oszlopos, kupolás épület erkélyéről szép kilátás nyílik a budai oldalra. A sziget északi csúcsán áthaladó Árpád-híd lábainál, a hullámtörő betontömbjén van az Agyaggalamb-lövő szörftábor pálya. A sziget keleti oldala felé sétálva pár lépés után elérünk a fő-város legszebb környezetben épült szállodájához, a Margit-szigeti Nagyszállóhoz. 1872-ben építette Ybl Miklós, azóta több ízben korszerűsítették. Egyike Budapest hagyományos, rep-rezentatív szállóinak; bizonyos értelemben fürdő-szálló, fürdő-szobáiba a III. sz. margitszigeti kút kénes, mészhidrogén-karbo-nátos termálvizét vezették be. Az épületben üvegfalú étterem, szalon, nyugati frontján pedig háromezer személyt befogadó, hatalmas öreg fáktól beárnyalt kerti terasz, uzsonnázó-, vacso-rázó- és tánchely. 1966-67-ben újjáépítették, korszerűsítették a szállodát. A szálló előtti Duna-parti részen vízibusz-kikötő-hely. Néhány, történelmet idéző, patinás hangulatú műemléki épü-letet, ill. romot is talállink a Margitszigeten. A jellegzetes for-májú Víztorony közelében a sziget keleti oldalán áll a XII. szá-zadban épült Szt. Mihály-templom, az egykori premontrei kolostor.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s